Wednesday, February 13, 2013

Red Velvet cupcakes



Täna mõtlesin,et kuna valentinipäev on kohe-kohe käes, siis teen digestive küpsieid šokolaadis ning Red Velvet cupcake.


Red Velvet Cupcake
Perfect for Valentine's Day
Kogus 24 tükki

Pane ahi 180 C peale sooja või 160 C pöördõhuga ahi.

2 1/2 kruusi sõelutud jahu
2 spl kakaod (kasutan Fazeri kakaod)
1 tl soola
1 1/2 kruusi suhkrut
1 1/2 kruusi taimeõli
2 suurt muna
3 spl punast toiduvärvi [jep, just nii, kellele ei sobi, no siis ei sobi :( ]
1 tl vaniljet
1 tl brändit
1 kruus petti
1 1/2 tl söögisoodat
2 tl valge veiniäädikat

Vooderda muffinipann pabervormidega. Sega kokku jahu, kakao, sool ja sooda. Teises kausis sega kokku elektrilise mikseriga õli ja suhkur, lisa ükshaaval munad ning siis toiduvärv ja vanilje & brändi.

Vähenda mikseri kiirust ning lisa kuivainete segu kolmes osas, vahepeal valades sisse kahes osas peti. Lõpuks lisa äädikas ning vahusta kõrgeimal kiirusel kuskil 10 sekundit.

Jaga taigen topsidesse, täites 3/4 topsi kõrgusest. Küpseta 20 minutit ning poole pealt võiks panni ahjus keerata. Jahuta koogid ning määri peale juustukreem.

KREEM
(see on retsepti järgi tehtud kogus ning mul jagus seda kreemi 48 topsikoogile, nii et 24 koogi jaoks võib teha pool kogusest)

230 grammi võid, toatempereatuuril
340 grammi toorjuustu (Philadelphia näiteks), toatempereatuuril
4 kruusi / 450 gr tuhksuhkrut, sõelutud
3/4 tl vaniljet
3/4 tl brändit

Klopi või ja toorjuust mikseriga õhuliseks (keskmisel kiirusel kuskil 2-3 minutit). Vähenda kiirus kõige madalama peale ning hakka lisama 4 osas tuhksuhkrut ning lõpuks ka vanilje ja brändi. Sega kuni kreem on ühtlane. Määri topsikoogikeste peale ning kaunista meelepäraselt.






No comments:

Post a Comment