Thursday, August 15, 2013

Karamellised pirnikorvid

Heihei...
Suvi on peagi lõppemas ja algab kool, aga hetkel on  kiire aeg köögi poole peal...Aiasaadused ootavad konserveerimist ning muud moodi töötlemist..Eile käisin Pirnipuu otsas ja tegime ka esimesed pirnikompotid. Täna tulin siis ideele, et mis ma hakkan nende pehmete pirnidega peale, mis juba tuppa sai toodud...hmm..mütlesin, et proovin teha karamelliseeritud pirne...jaa see oli täiega hea idee, sest seda võib niisama ka süüa ja see on imehea magustoit..

Niisiis. karamelliseeritud pirnid..


Pese ja koori ning puhasta pirnid.( suuri pirne kuskil 5-6..mul olid väikesed kõvemad pirnid ja tegin tunde järgi... sega kaneeli ja suhkruga)..pane potti sulama u 50g võid...lisa 120 g suhkrut ning sega läbi...kuumuta..segu hakkab mullitama...kui juba hakkab veidi pruunistuma, sisi lisa pirnidtükid v sektorid...mul olid tükid ;)
Sega segu läbi ning kuumuta potis kuskil 10-15 min...mm...mina lisasin veel ka kaerahelbeid..

Mõtlesin, et hea lauale panna oleks ju korvikesed, mis on tehtud silikoonist muffinivormis...
Niisisis korvikeste tainas.. Ideaalsed piknikule ;)

1 muna suhkruga vahustada heledaks vahuks...juurde segada 2 spl õli ning jahu nii palju, et jääb piisavalt paks, et mikser keerleb sees...tunnetamise asi...Ja siis igasse vormi panna tainas ning näpuga mudida kausikeste äärtele ning ühtlustada... panna 200 kraadi juures ahju kuskil 10min-ks..

nüüd lisa pirnisegu ning pista veel ahju 10 min-ks....mm...lihtsalt imehea!!!



Mõtlesin et karamelliseeritud pirne saab ju ka niisama süüa koos vahukoore v jäätisearmastajad koos vanillijäätisega :)

No comments:

Post a Comment