Wednesday, June 26, 2013

Suitsuvorsti pizza

Hei jälle. Kuna täna õhtul vaatan koos  venna ja ta pruudi ja pruudi sugulasega ning isa ja väikese vennaga filmi, siis otsutasin teha lauale pizzat..

Alguses ei plaaninud sellist, aga kuna tomatit enam polnud, sisi tuli midagi kähku väkja müelda ja katsetada....
Alguses kui tegin, sisi vend ütles kyll, et bbq kaste ei sobi, aga mina jäin endale kindlaks ja tegin ära....vennale ja teistele ka maitses ;)



 
Sellelt lehelt saate katsetada erinevaid pitsapõhju.
 
 
Vaja:
 ahjuplaadi pitsapõhja
1 latt suitsuvorsti
10 värske siubla vart, värsket tilli
sool, pipar, pizza maitseaine
 juustu maitse jätgi, mina panin mõõdukalt, kuid natuke soolane sai.( juust oli maitseainetega)
 
Tee Nii:
 
Põhja küpsetada 200 kraadi juures u 10 min.  Edasi määrida peale ketšup, lisada vorstikuubikud, värske sibula rõngakesed, värske till, natuke võib lisada ka pitsa maitseainet ja peale juustu.....200 kraadides ashjus küpseb kuskil 25 min :)
JA nii lihtne see ongi!
 
 
 

mm...maasika toormoosiga pannkoogid

Hei.
Tänane ilm on taas palav, võib öelda,et lausa kuum...Kui lõuna ajaks aiast tööd tegemast tuppa jõudsin, sisi pidin hakkama isale ja vendadele lõunat tegema ja nii mul tekkiski idee, et uspi kõrvale, üeaks vaaritama ka pannkookge. Ema oli ju eile teinud väga palju toormoosi maasikatest ja minu meelest on maasikad ainult külma toormoosina head. Paljalt neid söön siis, kui hakkavad esimesed maasud valmima :)

Aga Pannkooke on üliluhtne teha ja igaksjuhuks neile, kes seda veel ei oska, panen umbkaudse retsepti. Nagu teate, teen mina asju tunde järgi. ;)
kvaliteeti pole,aga pannkook on näha :D




Pannkoogitainas:
Vaja:
2 muna
 u 1 l piima+ pool tassi vett, kui  on soovi
100g suhkrut
4 tassi jahu
0,5 tl soola, tsipake võib ka söögisoodatlisada


Tee nii:
Vahusta munad suhkruga vahule, lisa jahu, sool ning mikserda ühtlaseks. Miksriga on hea teha, sest siis ei jää taignasse jahu tükke ega midagi. AGa kui miksrit pole, sisi jahu lisada segamise ajal ja parem kui jahu on sõelutud.  :)
Tainas jääb mõnus siidine ja kreemine. Ei tohi olla väga vedel. Pigem paksem.

AGa head katsetamist ja nautige suve!





Tuesday, June 25, 2013

Köögivilja supp lihaga

Heihei.....pole juba ammu kodus süüa teinud töö tõttu ning siis täna tegi ema suppi. Õnneks pole palav ilm,et suppi ei tahax.

Aga seal on liha sees, mida ma ei armasta, kuid maitse oli supil väga hea ning muidugi toitev ka.
Kahjuks ma kodutehtud pitsast ei saanudki ühtegi pilti,aga kui millalgi jälle uuesti teen, eks siis saate ka retsepti......kodus tehtud pitsapõhi on ülekõige ja üldse pitsa on häid asju, mida saab odava raha eest palju ja lisaks  on see ka ülihea :)

supp nagu supp ikka. vesi, köögiviljad, maitseained, puljong, liha ka kui soovi. nii lihtne see ongi!

Monday, June 17, 2013

Punasesõstra sorbett

Hei. Mida teie teeksite õhtul kui hakkab igav?

Vot mina tegin eile õhtul punasesõstramahlast sorbetti. Nio tegelikult sai see hommikuks valmis,aga idee tuli õhtul 22 ajal.
Niisiis
Valasin 0,5l  punasesõstramahla( kodutehtud veidike magustatud mahl, kuhu lisasin veel vett juurde,et lahjendada) potti
lisasin juurde maitse järgi suhkrut, aga segu peab tegelikkuses tulema magus. sest suhkur ei lase segu täielikult läbi külmuda.

Kuumutasin segu kuskil 20 min ning siis panin külmkappi v jahedamasse kohta jahtuma.
Jahtunud segu segasin korralikult nagu vahustades läbi ja panin sügavkülma

Käisin  segu  paar kordaa õhtu jookul kahvliga segamas, veidi vahustasin ka.kuskil iga 20-30 min järel
Ja läksin magama. Hommikuks polnudki mul jääkapis üks suur jääkuubik,vadi mõnussalt pehme sorbetike, mida ma siis kahvliga  purustasin ja läbi segasin ja sööma hakkasin. Emale maitses ka see väga ning see on minu vaieldamatu lemmik suvel.


Thursday, June 6, 2013

Mõnusad võiküpsised

Heiheu...palju on tegemist olnud ja katsetamist ka. Kuna ühe rabarberikoogi retsepti olen siia lisanud, sisi uut ma lisama ei hakka ja hoopis üritan siia koostada küpsiste retsepti.....Need maitsesid paljudele, kes maitsta said.


Vaja:
1 muna
200-300 nisujahu
200g või
100g suhkur
tsipa söögisoodata( 1/5 teelusikast)

kaneeli suhkruga või kookoshelbeid 75 g

Tee nii!
Vahusta või suhkruga, lisa muna, mikserda ühtlaseks. Lisa  sooda, hulkhaaval jahu. Jahu lisasin niipalju,et mikser käib veel ilusti ringi, seisma jättes on tainas miksri küljes, lusikaga saab ka veel ilusti segada. Point on selles,et kui tainas pritsi panna, siis peab tainas olema piisavalt pehme, et jääksid kenad lillekesed. Kui tainas on liiga vedel, siis ahjus küptsetades, valguvad nad laiali ja ei tule krõbedad. Liiga paksu tainast on raske läbi suruda.

Niisiis plaaditäit küpseta 200 kraadides ahjus 10-12 min. Heledaid on lihtne jälgida, kuni nad on kuldsed,aga tumeda taignaga tuleb veidike vaeva näha ja katsetada  :D




Muidugi see aasta tegin ka kooli rullbiskviidi ning õpetajad said minult lillede asemel maiustada  ;)