Hei!
Lõpetasin just piparkookide küpsetamine ja kaunistamise ja köögi koristamise.
Jõuluaega sobib imeliselt üks piparkoogitaigna retsept ja muidugi nende kaunistamiseks on hea teada,kuidas tehakse glasuuri.
Ma ütlen kohe ära, et kodus tehtud asjad on mitmekordselt paremad kui poest saadu. Poe piparkoogitaignad on õudse maitsega. Mind tundes, siis ma teen enamus toitu ise kodus, sest poeskraam on väga keemiat täis ja ei maitse nii hästi kui ise tehtud toit.
Väikevend tegi kokanduse tunnis piparkooke ja lihtsalt nende maitse oli pehmelt öeldes jube.
Ise tegin kolmapäeval taigent ja tegin eile õhtul. Kolmapäevane läks nässu...eilne taigen tuli lihtsalt suurepärane.. Lihtsalt nii maitsvad!
Vaja läheb:
1.5 kl suhkrut
3 muna+3 spl suhkrut
250 g võid
2tl soodat
u 500-700 g jahu( tunde järgi)
1kl kuuma vett
30-40 tera nelki
30-40 terapipart
25-35 vürtsi
2spl kaneeli
apelsinikoori
Valmistamine:
Segamiseks kasutage puulusikat.
1.5 klaasist suhkrust keeda siirup: Esiteks, sulata suhkur potis, mida tumedam karamell, seda tumedam tuleb taigen. Kui suhkur on ära sulanud ja olete saanud soovitud värvi, siis lisada 1kl keeva vett.
NB! Ettevaatust, kuum aur põletab!
Lase siirupil jahtuda umbes 5 min, lisa ja sulata või. Vahusta suhkruga munad ning lisa segule. Sega!
Lisa juurde kohviveskis jahvatatud maitseained ja apelsinikoored. ja vees lahustatud sooda. Kogu segule hakka vaikselt jahu segule juurde lisama. Taigen peaks jääma veidi kleeupuv ja elastne.
Lase taignal seista mõned tunnid või kui teed õhtul, siis lase lihtsalt hommikuni olla.
Kindlasti maitske ka vahepeal, et tunnetada, kas taigen on hea ja kas Teie piparkoogid on ikka piparkoogid!
Vajadusel lisa maitseaineid juurde.
Voilaa.. imemaitsvad piparkoogid saavadki nüüd plaadile minna!
Küpseta piparkooke 200 kraadi juures 10-11 min.
Glasuur:
1 munavalge+200g tuhksuhkrut ( tunde järgi, et ei oleks liialt vedel, muidu ei saa pritsiga midagi teha)
0.5tl sidrunhapet
No comments:
Post a Comment