Terve eilse hommiku ja õhtupooliku tegelesin mina naturaalse mahetoodetud koore keetmisega.
Miks ma seda tegin? Aga mida ma teen siis tervelt 1 liitri koorega?
Tegin 2 laari ja esimesega harjutasin asja, sest koorekomme tehti meie kodus viimati siis kui mina oli 4-5 aastane. ehk siis 11-12 a tagasi. koort jäi pisut veel ülegi, niiet tuleb midagi muud sellega veel välja mõelda.
Said väga yummid, niiet tasub proovida. Minuj aoks on need ülimegasuper magusad, kuid head!!
Mina keetsin igat laari( retsept on 1 laari jaoks) kuskil 1.30-2h. Esimese keerasin nati tuksi, s.t ei jäänud selline kuiv ja kohev vaid veidi niiske. aga hea oli ikkagi.
Teine, mille tegin õhtul kui Pärnus tagasi tulin, tuli väga-väga hea ning suussulav. Pereliikmed kiitsid.
Koorekomvpekid puhtast koorest
2 klaasi piima
2 klaasi suhkrut
Mõõda ained nii suurde potti,et pool potist on seda, sest segu tõuseb keedes. Sega, sega.....kui hakkab liialt üles vahutama, siis tõsta korraks tulelt ja keera tuld vähemaks. Minu keraamilisel pliidil tuli keeta seda 5-6 peal.( kuni 9 kuumust)
Nipp!!!! Keeda seni, kuni mass on mõnusalt pruun nind paks, sellise paksu kreemi taolist. keedes on suured mullid. SEGA KOGUAEG!!
No comments:
Post a Comment