Sunday, May 26, 2013

Rabarberid, rabarberid

Hei ka siia!
Üle pika-pika aja jälle postitan, kuid mitte palju. Vahepeal on meie koduaia rabarberid hakanud vohama ning üks varreke võib olla juba pea meetrine ning jämeduselt 3-4 cm... parajd pirakad, eks?

On tehtud juba vähemalt 4 plaaditäit mõnusat kerget biskviitkattega rabarberikooki ning kisselli ka 2 potitäit. Pilte pole lisada, või kui nüüd leian, siis see on tehtud viimase koogi jäänustest. .....lihtsalt on nii võrratu, kui osatakse tega majapidamises häid asju ka nendest, mis muidu süüa ei meeldi!!


Retsept!!
saab suure plaadi
Vaja läheb:
 põhi:
2 muna
200 g võid
maitse järgi suhkrut ( u 100-120 g)
100 g kartulitärklist
300-400 g jahu
0,5 tl söögisoodat
sisu:
palju rabarbereid ( suur kauss, suhkru ja kaneeliga segatuna, seisnud vähemalt seni, kui laod soojale põhjale)

kate:
7 muna
7 spl sõelutud jahu
12-13 spl suhkrut

Tee nii:

Vahusta põhja jaoks võid  suhkruga, lisa muna, mikserda ühtlaseks, lisa jahud ning u 0,5 tl söögisoodat....sega.... segu peab jääma paks, mitte kuiv, selline mida saab ilusti laiali määrida. või kui  tulebki paksem, siis nii pehme, et märja käega põhjale vajutada. kõvemale põhjale kindlasti ka siin kahvliga augud teha.
Küpseta 200 kraadi juures 12 min
seejärel laota peale rabarberid, lisa peale suhkrut, kaneeli....ahju 15min
Samal ajal võid juba hakata katet tegema.....Vahusta munad suhkruga tugevaks kohevaks vahuks/ vahusta vähemalt 10-11 min) ning sõelu ettevaatlikult hulka jahu. Sega lusikaga rahulikult läbi ning lisa see kohe ahjust tulnud rabarberiplaadile.

Alati kui vahustada mune, siis puhtas kausis---rasvases kausis ei lähe munad vahtu!!




Selline sigri-migri retsept, sest ise teen väga paljusid toite peast ning ma ei vaata juba mitu mitu aastat retsepte.  Ema pealt õpitud ja mingil määral päritud anne!

Lihtsalt näpuga retsepti taga ajades, keeran kõik nässu.